BROWN UPDATE (2022)

Sziasztok! Egy kis „bejelenteni” valóm van, viszont ebből nem akarok külön videót készíteni, a „Műsorváltozás” videóm most megteszi. Igaz, ez a hosszú szöveg annak a videónak az „update”-je / kiegészítője 😀

Az utóbbi hetekben / hónapokban – mint sokan tudhatjátok – eléggé őrlődtem azon, hogy mi legyen a sorsa az online tartalomgyártói tevékenységemnek. Viszont most sikerült döntenem, és ezt szeretném veletek megosztani.

A Twitch marad úgy ahogy. Szeretem csinálni, és egyre inkább azon leszek hogy minél változatosabb stream tartalmakat kapjatok. Hamarosan elkészül a „Quiz Show” is, ami remélem márciusban már tud teljes egészében debütálni ^^

A korábbi Twitch élő adásokat pedig igyekszem minél előbb feltölteni a “BROWN VOD” YouTube csatornára.

A főcsatornán, azaz a „BROWN„-on eddig hatalmas összevisszaság és kavalkád volt. Akik feliratkoztak rám egy ponton, teljesen random tartalmakat kaptak ezek után. És ezt most be kellett látnom. Vagyis azt kellett belássam, hogy a YouTube közeg nem arra van beállva, hogy “TV-s szintű”, változatos műsor/sorozat struktúrákat kezeljen. A fontos az, hogy ha van egy csatornád, akkor egyetlen tematikán haladj és akik odatévednek és követnek, ők azt is kapják amiért jöttek. Szóval az hogy egyszer ilyen tematikájú videó van, egyszer meg olyan, az nem tud működni.

Pontosan ezért, az idei évben egy 180 fokos fordulatot fogok venni, és az eddig megszokott tartalmaimtól elköszönök, és új vizekre evezek. Tematizálódni fog innentől nem csak a főcsatorna, de az összes többi másik csatornám is. De erre majd később kitérek.

Szóval a „BROWN” csatorna új irányvonala: a történetmesélés. Szeretnék készíteni riportokat, interjúkat, dokumentumfilmeket, beszélgetéseket, elemző / magyarázó videókat. Akár más személyek bevonásával is. A cél továbbra is az érték teremtés és az ismeretterjesztés lesz, viszont engem is egy új formában fogtok látni, nem egy script fal mögé bújva, hanem sokkal természetesebben és közvetlenebben.

IGEN, ISMÉT. Egy ÚJ csatorna. És hogy miért? Kifejtem.

Mint korábban említettem, a cél a tematizálódás. Viszont mivel nagy a tudásom és az érdeklődési köröm sok téma (és tartalom) kapcsán, így kénytelen vagyok több csatornát üzemeltetni. Igaz, egyelőre egyik sem lesz heti rendszerességű, most nem lesz menetrend egy ideig és oda gyártok videókat ahova épp ötletem / kedvem van.

A főcsatornán már elkezdtem a „YouTube Gyorstalpaló” sorozatomat, és szeretném majd folytatni a sort a már beígért „Twitch Gyorstalpaló” sorozatommal is. Valamint, további tutorial és oktató anyag ötleteim vannak, ÉS a jövőbeli kurzusaimról is itt tudtok majd informálódni, és kapni belőlük ízelítőket.

Szóval ha szeretnétek tőlem tanulni videózásról, grafikák készítéséről – vagy éppen másról ami majd eszembe jut menet közben 😀 -, akkor iratkozzatok fel a „BROWN TUTORIALS” csatornára.

Nos, igen. A gaming csatornám egyelőre még nem a legaktívabb, de vannak oda is ötleteim. Most a Twitchre és a főcsatornára való tartalomgyártás miatt a GAMING és a REACTS csatorna kicsit háttérbe fog szorulni, de tartalom ötleteim vannak bőven.

Jelenleg egy „Minecraft Túlélő” sorozaton dolgozom, de természetesen nem ez lesz a fő irányvonal. Nem vagyok profi játékos, inkább casual, de próbálom majd minden videóból kihozni a maximumot.

A „REACTS” csatornát nagy ambíciókkal és ötletekkel indítottam el szeptemberben, és ezek mai napig megvannak. De az előbb felsoroltak miatt inaktívabb még a csatorna.

A „Kele-Man & BROWN” sorozatot újragondoltuk Ádámmal, így az idei évben a következők várhatóak: a tartalmak aktuálisak lesznek (tehát nem fogunk várni heteket), és csak akkor készülnek el, ha van is miről beszélni. Lesznek majd előzetes reakciók, valamint film és sorozat epizód kibeszélések. A hírek és mémek szegmenseket kukáztuk. Az idei évben rengeteg Marvel és DC tartalom fog érkezni, emellett pedig elképzelhető, hogy más franchiseok is teret kapnak majd.

Viszont, a REACTS csatornát nem csak ezért az egy tematikáért hoztam létre. Tervezek én is véleményező, elemző, kibeszélő tartalmakat készíteni a csatornára (akár más emberek bevonásával is). Igyekszem majd elkerülni azt, hogy a csatorna esetlegesen „trash” irányba ússzon el, de az biztos, hogy sokkal lazább felfogása lesz, mint a többi csatornámrnak.

A Discord szerverünkre továbbra is érdemes csatlakozni, mivel egyre többen vagyunk és egyre aktívabb és szuperebb a közösség. A többség rendkívül kedves, segítőkész és humoros is.

Azért is fogom ennyire nyomni a Discord szervert, mivel a közösségben lévő emberek részt tudnak majd venni a tartalmaim formálásában. Példának okán a hamarosan érkező „Quiz Show” műsorom részvételében is prioritást fognak élvezni a szerver tagjai, de az is elképzelhető lesz majd, hogy az általatok küldött tartalmakra fogok majd reagálni a „REACTS” csatornán. És még sorolhatnám, természetesen :))

Emellett a Twitch streamek során is, ha közös játszás lesz veletek (ami a jelenlegi menetrend szerint minden péntek este van), akkor is a Discord szervert fogjuk használni a kommunikációra.

Szóval, veszteni valótok nincs. Egy szuperjófej közösség és ráadásul tudtok segíteni / szerepelni.

Csatlakozni IDE KATTINTVA (is) tudtok.

Végül, de nem utolsó sorban érkezzen a Patreon oldalam. IGEN, TUDOM. Eléggé inaktív mostanság, de ez leginkább annak köszönhető, hogy nem is igazán volt tartalom. VISZONT! És most jön a lényegi rész:

Átfogom gondolni az egészet. Elképzelhető, hogy marad a jelenlegi rendszer (csak a jutalmakat fogom újragondolni), és az is elképzelhető, hogy több jutalmi szint is lesz majd. Ez leginkább attól fog majd függeni, hogy a tartalmak milyen szinten fognak beindulni. Értelemszerűen, a nagyobb kaliberű (tehát főként a főcsatornára gyártott) tartalmak nagyobb erőforrást is fognak majd igényelni, amihez szükségem lesz majd az anyagi támogatásotokra. Erről majd bővebben fogok beszélni, mikor oda jutottam.

Viszont, most még pár hétig marad minden ahogy van. Akik már támogatók (amiért elképesztő mód hálás vagyok még mindig ❤️) ők kapnak majd bőven tájékoztatást, hogy ha változás fog életbe lépni.

Amikor ezeket a sorokat írom, a rendszer úgy működik, hogy havi egy amerikai dollárért (pontosabban 1,27$-ért, mert ugye magyar ÁFA), azaz átszámítva körülbelül 400 Forintért tudjátok támogatni a munkámat, és én ezért cserébe kulissza titkokat osztok meg az elkövetkezendő tartalmaimról, korábban is tekinthetitek meg majd őket (már ha majd lesznek) és mivel a főcsatorna kanyarodik a másokkal való beszélgetés irányába, így a Patreon támogatók akár kérdezhetnek is majd az interjú alanyoktól.

– – – – –

Természetesen azok számára is szeretném ITT IS megköszönni és meghálálni, akik Twitchen feliratkoznak és/vagy külön donációkat küldenek. A Twitch feliratkozásoknak csak a felét kapom meg (és jó későn is), így ha valaki azért fizet elő ott, hogy támogasson (és nem csak az emojik miatt), akkor arra kérném meg, hogy azt a 4 eurót (vagy akármennyit igazából) költse el inkább a Patreon oldalamon, hiszen lehetőség van arra, hogy ne csak az 1 dollárt, hanem egy saját összeget megadva tudjatok támogatni.

Persze, az anyagi támogatás NEM KÖTELEZŐ, soha nem is lesz az, ez csak egy opció. A cél, hogy a „sok kicsi sokra megy” elv jöjjön létre a Patreonon a jövőben. Tehát ha lenne 100, 200 vagy 500 ember, akik csak 1 db dollárt fizetnek be, akkor azzal már rengeteg mindent tudnék kezdeni.

VISZONT! Ha valaki esetleg anyagilag nem tud támogatni, akkor a tartalmaim nézésével és leginkább MEGOSZTÁSÁVAL továbbra is hatalmasat tud segíteni!

– – – – –

Köszönöm szépen azoknak, akik szenteltek időt eme blog bejegyzés elolvasására! ❤️
Legyen szép napotok! Hamarosan találkozunk az interneteken!